Konfiterte andelår med rødløk og eple

Poteter, løk og andelår koser seg i andefett i stekeovnen. Eplene stekes for seg med smør og honning.

Foto: Tone G. Johannesen / NRK

Konfiterte andelår med rødløk og eple

– Verdens beste hermetikk, sier Lise Finckenhagen om konfiterte andelår, confit de canard. Denne retten er en av Lises absolutt favoritter og det er tanken på denne som lokker henne til å reise på hytta.

Slik gjør du

Kok potetene knapt møre i godt saltet vann. Hell av vannet og damp potetene tørre.

Legg lårene (med skinnsiden opp) i en ildfast form, la en del av fettet få være med. Tilsett poteter, løk delt i kløfter, rosmarin og knuste hvitløkfedd. Dryss over litt salt (husk at andelårene er ganske salte) og kvernet pepper. Stek det hele ved 200 °C i ca. 25 minutter. Vend litt rundt på potetene og løken underveis, de skal få kose seg i andefettet.

Del eplene i båter. Bruk en stekepanne og stek eplebåtene gylne og myke i en blanding av smør og honning. Bland eplebåtene sammen med løk og poteter før servering, og drypp til slutt litt balsamicosirup over den ferdige retten.

Tips

Ønsker du mer farge på lårene kan du skru ovnen over på grillfunksjon for så å gi lårene (fortsatt med skinnsiden opp) en omgang under grillen til skinnet blir sprøtt og gyllent.

Se også: «Jacobsen»

Kilde: Lise Finckenhagen i radioprogrammet Jacobsen på lørdag