Slik gjør du
Varm melken til 37 °C og smelt smøret i melken. Hell melken og smøret over gjæren og bland inn de andre ingrediensene. Kjør deigen smidig i en kjøkkenmaskin i 8-10 minuttter.
Form små boller og sett dem til heving i 20-30 minutter.
Friteres i olje ved 180 °C. Rull munkene i en blanding av sukker, kanel og kardemomme. Fyll dem med eplemos eller blåbærsyltetøy fra sprøytepose med en tynn tupp. Stikk den inn i munkene og fyll på så mye som går an uten å ødelegge de små, fine bollene.
Server!
Eplemos
Bland alle ingrediensene i en plastboks og legg over plastfolie. Sett den i mikrobølgeovnen på full effekt til eplene er blitt myke. Kjør i matprosessor til det er blitt en puré. Fyll eplemosen i sprøytepose.
Blåbærsyltetøy
Kok opp sukker og blåbær. La det småkoke en stund. Avkjøl og fyll i sprøytepose.
Tips
Server munkene sammen med en kopp kaffefløte som gjestene kan dyppe munkene i.