Video Andreas Myhrvold lager kjøttkaker

Sett fingeren i deigen og se om den er passe seig, sier Andreas Myhrvold i videoen.

Kjøttkaker

Ingenting kan vel slå kjøttkaker med kålstuing og tyttebær. Oppskriftene med video lærer deg alt.

Slik gjør du

Arbeid saltet inn i kjøttdeigen til den blir seig.
Arbeid deretter krydder og potetmel inn i deigen.
Spe med melk eller vann. Spe med litt væske om gangen. Arbeid dette helt inn i deigen før neste speing.

Form farsen til runde kaker.
Stek kakene i smør/margarin i en varm panne.

Tips

Kålstuing

Kjøttkaker med kålstuing og rørte tyttebær.

Foto: Ole Andreas Bø / NRK
Brun saus

Brun saus til kjøttkaker.

Foto: Ole Andreas Bø / NRK

Kjøttkakene serveres med kokte poteter, gulrøtter, kålstuing, rørte tyttebær og brun saus.

Det er ikke å anbefale å smake på rå kjøttdeig.
Les mer her: Hvorfor du ikke skal spise rå kjøttdeig eller karbonadedeig

Les: Risikosport på norske kjøkken

Kilde: Gastronomisk Institutt