Kjøttkake i løk

Middag rundt bålet. Kjøttkaker bakt i løk servert med gulrøtter, mais, erter og byggryn.

Foto: Ole Andreas Bø / NRK

Kjøttkake i løk med byggryn og grønnsaker

Et helt lite måltid med kjøttkake i løk og mettende byggryn og grønnsaker. Oppskrift på turmat fra Gastronomisk institutt.

Slik gjør du

Kjøttkake i løk

Før turen
Skrell løkene og hul dem ut.

Bland karbonadedeigen med vann og elt godt inn. Ha i salt, pepper, potetmel og muskatnøtt. Når deigen er blandet sammen og smakt til, fylles den i de uthulte løkene. Pakkes i aluminiumsfolie.

Ved bålet
Pakkene bakes på glørne i 15-20 min. Husk å snu på pakkene underveis. (De kan selvfølgelig også bakes i ovnen).

Byggryn og grønnsaker

Før turen
Gulrøttene kuttes i terninger og forvelles. Kok grynene.

Ved bålet
Bland grønnsaksblandingen når du kommer frem. Ved bålet luner du alt i en panne, og smaker til med salt, pepper og rømme.

Kilde: Gastronomisk Institutt