Slik gjør du
Kalvedans
Visp sammen melk, fløte, sukker og krydder. Varm opp langsomt til melken begynner å tykne. Hvis den tykner fort kan man spe røren med litt fløte. Hvis den bare tykner litt kan man ha i et par eggeplommer for å få en god konsistens.
Helles i en ildfast form og stek kalvedansen i vannbad i 120 °C i omtrent en og en halv time. La kalvedansen avkjøles og server med rørte bær og vispet krem.
Jukse-kalvedans
For den som ikke får tak i råmelk og aldri har smakt kalvedans er jukse-kalvedans et alternativ. Det går an å få en liknende konsistens, men smaken er litt annerledes fordi råmelken gir fra seg en søtaktig myse som er veldig karakteristisk for kalvedans.
Slik gjør du
Visp eggene med litt melk. Visp inn melkepulveret til en jevn røre og rør inn resten av melken. Bland inn krydderne og hell røren i en ildfast form. Stek jukse-kalvedansen i vannbad i 120 °C i en og en halv time.