Andreas Myhrvold lager torskemiddag

Andreas Myhrvold serverer juletorsken med sandefjordsmør, poteter og gulrøtter.

Juletorsk

Kokt torsk til jul eller når som helst, egentlig. Her får du Andreas Myhrvolds oppskrift.

Slik gjør du

Kok opp vann med salt, pepper og laurbærblad. Legg fisken forsiktig i og la den trekke til den så vidt slipper beina. Ca 10–12 minutter. Server fisken helt nykokt med sandefjordsmør, kokte poteter og gulrøtter.

Sandefjordsmør

Kutt smøret i terninger og temperer det. Ha fløten i en kjele og kok opp, pisk i en og en terning med smør til sausen blir tykk og fin. Smak til med sitronsaft salt og pepper. Sausen må ikke koke, da vil den skille seg.
Ved servering røren du inn den finhakkede persillen.

Tips

Andreas Myhrvold serverer juletorsken med gulrøtter som han har kokt i vann med smør og med hakket persille.

Flere oppskrifter: Oppskrifter med video fra Gastronomisk Institutt

Kilde: Gastronomisk Institutt