– Vinneren er en av de pølsene som hadde mest kjøttinnhold. Det er en veldig bra pølse, og produsenten har truffet i kryddersmak til vanlige ganer, sier testleder Bjørn Tore Teigen.
Jula består jo av tradisjoner, og i radioprogrammet «Jacobsen» ble det arrangert julepølsetest for 14. år på rad. Pølsene ble vurdert etter utseende, smak og konsistens. Pølsene som testes skal være mulig å få kjøpt i helt vanlige butikker over hele Norge. Åtte pølser var med i testen.
Kampen om førsteplassen var hard. Hans Petter Jacobsens dobbeltstemme måtte til for å kåre vinneren. I testpanelet hadde han med seg pølseentusiastene Åsulv Edland, Rune Alstedt, Gunvor Hals og Karin Johanne Wetlesen.
- Nettradio: Hør testen på P1+
Vil du lage julepølsene sjøl? - Oppskrift: Bodil Nordjores oppskrift på julepølse
– At Nordfjord kjøtt vant overrasker ikke. De vant NM i kjøttprodukter med både urøkt og røkt pinnekjøtt, så de lager veldig bra produkter. Det er flinke folk som lager gode pølser, sier diplompølsemakermester Bjørn Tore Teigen.
Private label
Pølser fra Skjeggerød ble savnet i testen. Det kunne Bjørn Tore Teigen forklare med at butikkene har egne etiketter, det som kalles private label. Men to av pølsene i testen er faktisk laget hos Skjeggerød.