skilleFrokost-TV oppskrifterskilleQUIZ!skilleMat med Tinaskille_slutt
Julemat 3_1
Her er du: NRK.no > Mat > Julemat
 
 
 Skille

Vørterkake

Overrask med hjemmelaget vørterkake, slik de gjorde i gamle dager!

Publisert 01.12.2003 16:39.
SE OGSÅ:
ALT OM:
Nyt vørterkaka slik de gjorde i gamle dager.
Drikk gjerne vørterøl til.

God appetitt!

Dette trenger du:

(2-3 brød)
500 gram rugmel
Foto: Tine
1 ts anis, malt
1 ts koriander, malt
1/2 ts nellik, malt
1 ts pepper, malt
3 dl melk
1 dl sirup, mørk
50 gram gjær
1 flaske (3,3dl) vørterøl
Cirka 500 gram hvetemel
2 dl rosiner

Slik gjør du:

Bland rugmelet med halvparten av hvetemelet. Tilsett anis, koriander, nellik og pepper. Løs gjæren opp i lunken melk tilsdatt sirup.

Tilsett vørterøl og rør den lunkne væsken i melblandingen. Elt deigen godt og tilsett mer hvetemel til deigen slipper bollen og er passe fast.

Dekk med plast og la deigen heve på et lunt sted til dobbel størrelse i cirka en time.

Del deigen i to eller tre like emner. Elt inn rosiner og form til runde eller avlange brød. Sett brødene på smurt stekeovnesplate, og la dem etterheve cirka 30 minutter. Stek brødene.

Pensle brødene med vann idet de tas ut av stekeovnen. Da blir de blanke oppå. Server vørterkake med godt smør og brunost på.

Stek vørterkakene i stekeovnen på 200 grader i cirka 40 minutter.

(Kilde: Tine)

Julekake

Siste saker:
Flere saker: ALT OM JULEKAKER
Siste saker:
Flere saker: ALT OM BRØDMAT

Tina Nordström

Alle Tina Nordströms oppskrifter finner du her.

Kokke-Lise

Alle Lise Finckenhagens oppskrifter finner du her.



Lars Barmen

Lars ledet Barmeny som gikk i over fem år på NRK. Se oppskriftene her.

Eide og Morris

Linda Eide og en Morris finner nisjer innen matlaging i vårt langstrakte land.

 
GÅ TIL OPPSKRIFTENE

Kylie Kwong

En av Australis mest populære kokker som tilbereder kinesisk mat som du aldri har sett det før.

 

Gastronomi

Henry Notaker leder vei i den gastronomiske verden. Se programmene og mer her.

Kokkekamp

Programmet der det ble konkurrert om matretter. Oppskriftene finner du her.

Pix
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no