Slik gjør du
Kok opp eddik, sukker og vann. Skrell omtrent halvparten av jordskokkene og skjær dem i ca. 1x1 cm terninger. Legg dem i den kokende laken, sett gryten til side og la laken med jordskokkene avkjøles.
Vask resten av jordskokkene godt og skjær dem i biter. Stek dem i smør, timian og litt salt. Sett disse også til side.
Bifftartar
Skjær vekk alle sener fra ytrefileten. Varm stekepannen godt opp. Stek kjøttet uten fett raskt på alle kanter. Legg kjøttet på en seng av grovt salt i ca. 30 minutter. Snu kjøttet og la det ligge 30 minutter til. Børst bort alt saltet og skjær kjøttet i veldig tynne skiver.
Trøffelmajones
Visp sammen eggeplommen, dijonsennep og vann. Tilsett rapsoljen under kraftig visping, helst med en stavmikser. Avslutt med trøffelolje og eventuelt litt salt.
Legg kjøttet flatt ut på en tallerken og legg på stekt jordskokk, litt syltet jordskokk og noen skjeer trøffelmajones. Pynt med blomkarse og gjerne tynne skiver av rå jordskokk.