Jordbærsuppe med sjokoladepannacotta

Det er hvit sjokolade i den italienske fløtepuddingen, pannacottaen. Jordbærsuppen blir ekstra festlig med sjampanje.

Foto: Stig Juelsen

Jordbærsuppe med sjokoladepannacotta

Denne desserten kan lages dagen før den serveres. Dette er Stig Juelsens oppskrift på den perfekte desserten til fest. Med sjampanje rett i skålen.

Slik gjør du

Jordbærsuppe

Kok opp sukker og 3½ dl vann i en kjele. Tilsett bærene og la det hele trekke i 20 minutter uten at du rører i det. Sil fra bærene. Kok opp.

Rør ut maisennaen i ½ dl kaldt vann og bland den i suppen. La suppen koke i ½ minutt. Sett den til avkjøling.

Tilsett eventuelt sjampanjen før servering.

Sjokoladepannacotta

Finhakk ingefæren. Slå sammen ingefær, sukker, vanilje, crème fraîche og mascarponeost. Bland i fløte og sjokolade og pisk over vannbad til det nesten når kokepunktet. Avkjøles.

Bland så i gelatin og sitronsaft. Hell i former og avkjøl.

Legg pannacottaen i dessertskåler og hell jordbærsuppen forsiktig oppi.

Kilde: Stig Juelsen