Slik gjør du
Kakebunn
Bruk en kakering eller springform (22-24 cm). Kle formen med bakepapir og varm ovnen til 180 °C.
Skill eggene til kakebunnen. Visp eggeplommer og sukker til tykk eggedosis. Sikt sammen mel og bakepulver og bland det inn i eggedosisen. Rør inn mandler.
Pisk eggehvitene til myk marengs. Rør 1/3 av marengsen inn i røren. Rør til alt er godt blandet. Vend inn resten av marengsen. Hell røren over i formen og stek kaken midt i ovnen i ca. 25-30 minutter. Sjekk med en kakepinne.
Avkjøl på rist og del kakebunnen i to like store lag. Legg det ene laget på det fatet kaken skal serveres på. Vask kakeringen og sett den rundt bunnen. Kle innsiden av ringen med bakepapir (bruker du en springform lukker du den slik at ringen er stram rundt kakebunnen). Smør de rørte bærene jevnt utover bunnen.
Jordbærkrem
Tin bærene hvis du bruker frosne bær og kjør bærene sammen med sukkeret i en hurtigmikser. Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 6 minutter. Varm opp en liten mengde jordbærpuré i en liten kasserolle. Klem vannet godt ut av gelatinplatene og løs dem opp i den varme jordbærpureen. Trekk kasserollen vekk fra varmen og rør inn resten av jordbærpureen. Hell alt over i en bolle.
Pisk fløten til myk krem og vend kremen inn i jordbærpureen i to-tre omganger. Hell jordbærkremen over bunnen i formen og legg den andre kakebunnen på toppen.
La kaken stå i kjøleskapet til kremen har satt seg, det vil si minst 4 timer.
Pynt
Fjern kakeringen og bakepapiret. Pisk fløten til myk krem og dekk hele kaken med et tynt lag krem.
Kjevl marsipanen ut til et bånd som er langt og bredt nok til å dekke hele kanten, renskjær kantene slik at båndet er jevnt og fint. Legg båndet tett inntil kaken hele veien rundt, fjern eventuell overflødig marsipan slik at skjøten blir pen.
Pynt kaken med resten av kremen og vakre jordbær.
Tips
Jordbærpureen må ikke være varm når du tilsetter kremen.
Da smelter kremen og mister masse volum, og resultatet blir en veldig tung jordbærkrem.