Jordbær- og rabarbrarelish

Relish med jordbær og rabarbra får «syltesmak» når den kokes med eddik, sukker og krydder.

Foto: Mari Rollag Evensen / NRK

Jordbær- og rabarbrarelish

Relishen er et pikant tilbehør til stekt makrell, grillet lammekjøtt og svinekjøtt.

Slik gjør du

Rens jordbær og rabarbra.

Jordbærene skal være hele, rabarbraen deles i omtrent to centimeter tykke skiver.

Bland alle ingrediensene og kok opp. Både jordbær og rabarbra blir møre etter et par minutter. Hvis du vil ha en tykk relish, må den koke i opp mot 20 minutter, men da har rabarbraen gått i oppløsning for lenge siden. (Etter 20 minutter på svak varme er jordbæra fremdeles hele.)

Fyll relishen på små glass, og avkjøl før du spiser den. Den tykner ytterligere når den blir kald.

Tips

Syltetøyet er bedre som middagstilbehør enn på brødskiva, men kan fint passe til et tapasbord eller til ost.