Slik gjør du
Begynn med sukkerbrødet. Mix sammen egg og sukker til stiv eggedosis.
Bland sammen melet og bakepulver og sikt det over i eggedosisen. Hell røren over i en langpanne og stek i 35 minutt på 160 grader.
Visp så eggehvitene til marengsen. Varm opp vann og ¾ av sukkeret til ca. 115 grader. Når eggehvitene nærmer seg stive, tilsett resten av sukkeret. Tilsett så sukkerlaken i en tynn stråle. Mix videre i ca. 5 minutter til blandingen er silkemyk.
Jeg monterer kaken i en bolle. Legg først i sukkerbrød slik at det dekker hele bollen. Legg så i valgfri is lagvis. Jeg brukte lakrisiskrem og sitronsorbé. Plasser bunnen av sukkerbrød til slutt. Sett bollen i fryseren i minimum 30 minutter.
Servering
Ta kaken ut av fryseren og plasser den på et kakefat. Dekk hele kaken med marengs og brenn med en gassbrenner til marengsen får en gyllen farge.
Tips
Har du ikke gassbrenner kan kaken settes i ovnen under grillelementene i noen minutter.
Vil du ha flere oppskrifter på iskake?
- OPPSKRIFT: Iskake med bringebær og pikekyss
- OPPSKRIFT: Iskake med kirsebær
- OPPSKRIFT: Iskake med rom, rosiner og multer
- OPPSKRIFT: Iskake med pasjonsfrukt
- OPPSKRIFT: Baked Alaska fra Mette Blomsterberg