Iskake med marengs

Iskaken har et lag med lakrisis og et lag med sitronsorbé.

Foto: Agnete Daae-Qvale Holmemo / NRK

Iskake med marengs

Mats Paulsen lager en iskake som minner om fjelltopper med snø. Den har flere navn: omelette norvegienne, baked Alaska eller glace au four. Oppskriften består av sukkerbrød, iskrem og italiensk marengs.

Slik gjør du

Begynn med sukkerbrødet. Mix sammen egg og sukker til stiv eggedosis.
Bland sammen melet og bakepulver og sikt det over i eggedosisen. Hell røren over i en langpanne og stek i 35 minutt på 160 grader.

Visp så eggehvitene til marengsen. Varm opp vann og ¾ av sukkeret til ca. 115 grader. Når eggehvitene nærmer seg stive, tilsett resten av sukkeret. Tilsett så sukkerlaken i en tynn stråle. Mix videre i ca. 5 minutter til blandingen er silkemyk.

Jeg monterer kaken i en bolle. Legg først i sukkerbrød slik at det dekker hele bollen. Legg så i valgfri is lagvis. Jeg brukte lakrisiskrem og sitronsorbé. Plasser bunnen av sukkerbrød til slutt. Sett bollen i fryseren i minimum 30 minutter.

Servering

Ta kaken ut av fryseren og plasser den på et kakefat. Dekk hele kaken med marengs og brenn med en gassbrenner til marengsen får en gyllen farge.

Tips

Har du ikke gassbrenner kan kaken settes i ovnen under grillelementene i noen minutter.

Vil du ha flere oppskrifter på iskake?

Kilde: Mats Paulsen i radioprogrammet Brønsj, NRK P1