Hvite asparges med pisket rømme og løyrom

Hvit asparges har en bitter tone som du får bort med litt sukker og sitron i kokevannet. Her har aspargesen fått følge av pisket rømme med urter, løyrom og reddiker.

Foto: Agnete Daae-Qvale Holmemo / NRK

Hvite asparges med pisket rømme og løyrom

Den hvite aspargesen er søtere, smaker mer og er mer eksklusiv enn den grønne. Vi snakker aldeles ikke om den hermetiske hvite aspargesen. Lars Erik Vesterdal serverer hvit asparges på en vårlig festdag.

Slik gjør du

Kok opp to liter vann, og tilsett salt, sukker og sitronsaft. Rens aspargesen, og kutt av to til tre centimeter av bunnen. Kok dem i cirka seks minutter, litt avhengig av størrelsen. Legg dem rett over i isvann, slik at kokeprosessen stopper.

Ta aspargesene opp av vannet, og tørk dem godt. Ha på litt olivenolje, sort pepper og litt flaksalt. Pisk rømmen til den blir stiv. Tilsett finkuttede urter og smak rømmen til med salt, pepper og litt sitronsaft.

Legg aspargesen på en tallerken og topp dette med rømme og løyrom. Pynt med masse urter og litt finkuttet sjalottløk.

Kilde: Lars Erik Vesterdal i Brønsj/NRK P1