Hummer med hvitløksagurk og estragonsmør

Når hummeren er delt i to får den et godt lag smør med estragonsmak.

Foto: Stig Juelsen

Hummer med hvitløksagurk og estragonsmør

Alle bør du unne seg en norsk hummer - den er uovertruffen hva smak angår, sier kokken Stig Juelsen. Han lager estragonsmøret dagen i forveien. I stedet for å koke hummeren blir den stekt i ovnen til den blir rød.

Slik gjør du

Estragonsmør

Sett smøret i romtemperatur en times tid. Finhakk estragonen og sjalottløken.

Rør smøret hvitt og tilsett alle ingrediensene utenom eggene. De tilsettes ett og ett. Smak til med salt og pepper.

Trekk ut et par meter plastfolie. Brett folien dobbelt og legg på smøret. Form det til en pølse. Pakk smøret inn inn og legg pølsen i kjøleskapet.

Agurkpasta

Skjær agurken i løvtynne skiver med en ostehøvel. Har du kjøkkenmandolin bruker du denne. De tynne skivene legges på hverandre og kuttes med kniv slik at du får spaghetti-tråder. Dryss over salt og la det stå til agurken begynner å avgi saft.

Finhakk hvitløk, sjalottløk og koriander og bland det inn i yoghurten. Dette blir dressing til som skal varmes opp ved servering.

Press ut fuktigheten av agurken og ha den i en bolle.

Hummer

Sett stekeovnen på 200 ºC.

Del hummer på langs, fjern paven og tarmen. Legg dem med snittflaten opp i en smurt form eller langpanne.

Ta smøret ut av kjøleskapet og del det i ½ cm tykke skiver. Fordel alt smøret på hummeren og sett den i ovnen i 6-8 minutter.

Servering

Varm opp dressingen og ha den over agurkspaghettien.

Legg hummeren på tallerkenen. Fordel det smeltede smøret over hummeren og topp med agurkspaghettien. Server med nybakt brød.

Tips

.

Kilde: Stig Juelsen