Hønsesalat

Hønsesalaten serveres på ristet brød med bacon og brønnkarse. Her er den pyntet med druer og ost.

Foto: Fra tv-serien Munter mat (Spise med Price) / DR

Hønsesalat

Salat med hønse- eller kyllingkjøtt som serveres på ristet brød. Oppskrift fra Adam og James Price i tv-serien Munter mat.

Slik gjør du

Det må være opp til den enkelte om man bare vil bruke det lyse kjøttet fra brystet eller en blanding av lyst og mørkt kjøtt. Men det er god smak og annerledes struktur i lårkjøttet.

Plukk kjøttet av hønen (eller kyllingen) og skjær det i passe munnfuller. Rens sjampinjongen og skjær dem i to eller fire, etter størrelsen. Kok dem i litt hønsebuljong til de er møre og la dem dryppe av og avkjøles. Selleristengene skrelles og skjæres i ganske små biter.

Bland hjemmelaget majones med crème fraîche og smak til med en teskje karri, et par dråper Engelsk sauce eller Worcestershire sauce, tabasko, salt og pepper. Bitte litt sukker kan avrunde smaken.

Vend de faste ingrediensene inn i majonesen. Hvis salaten virker for fast kan man fortynne med litt yoghurt naturell. La salaten stå i kjøleskapet i en times tid, så smaken kan utvikle seg.

Serveres på lunt, ristet brød med sprø baconskiver og ev. et dryss brønnkarse.

Tips

Grunnoppskrift: Majones

Kilde: James og Adam Price i tv-serien Munter mat (Spise med Price)/DR