Hjemmelaget is

Vaniljeisen smaker mye vanilje og er veldig gul på grunn av to Tahiti-vaniljestenger. Serveres med marengs og jordbær.

Foto: NRK

Hjemmelaget vaniljeis med jordbær og marengs

Iskrem lager du lettest med en ismaskin, men det går fint uten også. Iskremen lages med eggeplommer, og hvitene som blir til overs lager Mats Paulsen marengs av.

Slik gjør du

Vaniljeis

Del vaniljestengene i to, og skrap ut frøene.

Kok opp melken med vaniljestengene og frø. Sett kjelen til siden og la det trekke i 20 minutter.

Vips sammen eggeplommer og sukker til eggedosis.

Avkjøl melkeblandingen ved å helle i fløten og hell hele miksen over eggedosisen mens du rører godt. Sil blandingen og hell den i en ismaskin eller sett den i fryseren mens du rører hvert 15. minutt.

Marengs

Bruk eggehvitene som blir igjen til å lage marengs. Pisk opp eggehvitene i en bolle til den er blitt hvit. Tilsett 200 g sukker og fortsett å pisk til den er stiv.

Sprøyt ut på bakepapir og stek i ovnen i 90 minutter på 100 grader.

Server iskremen med marengs og jordbær.

Kilde: Mats Paulsen i radioprogrammet Brønsj, NRK P1