Slik gjør du
Ha kjøttet nedkjølt, ca. 1 grad ved start.
Arbeid i kjølig rom
Denne oppskriften kan også brukes på kjøttkaker. Basert på at en har kvern og mikser tilgjengelig. Bruk 3 mm hullskive, kanskje grovere til kjøttkaker.
Bland salt, krydder og kjøtt først til konsistensen er blitt seig. Bland for hånd eller bruk eltekroken på mikseren. Spe forsiktig med vann, melk, kraft, øl, vin, surmelk eller eddik. Bruk den vesken du ønsker. Mot slutten av elteprosessen kan du tilsette litt stivelse, potetmel.
Viktig at deigen ikke går seg varm for da skiller fettet seg ut. Det en sper med må ha samme temperatur som deigen.
Seig deig som er enkel og god å forme. Når den er passe seig og fin er den klar til å stappe i pølser eller steke som kjøttkaker.
Væsketilsetning i pølsene
Porter øl og tørket sopp gir en dyp og fyldig smak.
Surmelk og eddik gir en frisk smak. Kan kombineres med kraftig krydder.
Kraft, sammen med salt gir fin naturlig smak av kjøtt.
Vann, kombiner gjerne med friske urter eller tørkede urter.
Tips