Gulrotsuppe med kikerter

Gulrotsuppe med kikerter servert med smilende egg i båter.

Foto: Karoline Paulsen Årrestad / NRK

Gulrotsuppe med kikerter

Sunn suppe med gulrøtter, kikerter, ingefær, urter og limesaft fra Ane Kjerstine Sandstad i radioprogrammet Brønsj.

Slik gjør du

Hvitløk, løk, chili og ingefær stekes blankt i en kasserolle med litt olje.

Ha i gulrøtter og kyllingkraft. Kok gulrøttene møre.

På slutten av koketiden har du i kikerter. Det er viktig å skylle og sile kikertene før du tilsetter dem.

Ha alt over i en blender, og tilsett gulrotjuice til du får en ønsket konsistens på suppen. Den skal være litt tykk og fyldig. Smakstilsett med salt, pepper, kajennepepper, spisskummen, limesaft og koriander.

Tips

Kok eventuelt noen smilende egg eller fullkornspasta og ha i når du serverer.

Gulrotjuice kan byttes ut med eplejuice eller vann.

Anes gulrotdrikk

  • 1/2 lime
  • 1 clementin
  • 1 tommel ingefær
  • 1 kg gulrot

Kilde: Ane Kjerstine Sandstad i radioprogrammet Brønsj på NRK1