Slik gjør du
Aller først: Hvis du bruker trespyd, bør du lese på pakken om de krever bløtlegging eller ikke.
Sylta løk
Kok løkene – med skall – i salta vann i cirka fem minutter. Kok deretter lake av eddik, vann og laurbærblad. Skrell løkene og del dem i to, og legg dem deretter i laken. La dem trekke mens du gjør resten klart.
Grillspyd
Kok potetene og skrell dem. Skjær dem i grove biter. Stikk potetbiter, små sylteagurker, sylta løk og skinke på grillspydene.
Legg spydene på et steikebrett. Skjær osten i passende lange staver, og legg en stav på hvert spyd. Sett brettet inn i ovnen, på høy varme, med grillelementet på. Når osten har smelta, er de ferdige.
Mens spydene står i ovnen, blander du sammen de tørre krydderne. Strø litt krydder over hvert grillspyd før servering.
Tips
Kokken Paul Svensson kaller retten «lett raclette». Den er inspirert av sveitsisk raclette, men lages i ovnen framfor i en egen raclettegrill. Navnet kommer fra fransk «racler», som betyr «å skrape». Opprinnelig blei raclette lagd foran åpen ild.