Serum.Placeholder.Image /
Grillet sjøkreps - I programmet Munter mat grilles sjøkrepsen i ovnen i hagen. Du kan bruke grillen i stekeovnen.DR

I programmet Munter mat grilles sjøkrepsen i ovnen i hagen. Du kan bruke grillen i stekeovnen.

Foto: DR

Grillet sjøkreps

Når James og Adam Price innbyr til sjøkreps, da skal det slurpes og smattes og spises med fingrene.

Slik gjør du


Til forrett trengs 4-6 sjøkreps, som hovedrett 8-10.

Med hvitløksmør
Del sjøkrepsen på langs.

Smelt smøret i en liten kasserolle og smak til med knust hvitløk og finhakket bladpersille. Legg sjøkrepsene i en ildfast form med snittflaten opp og hell hvitløksmøret over dem. Sett dem under grillen i ca. 5 minutter. Pass på at det ikke blir for mye.

Serveres umiddelbart med varmt brød og kald hvitvin. Ikke bruk bestikk, og husk å smatte, suge og slurpe høylytt mens dere spiser..

Asiatisk variant
Lag en marinade av like deler av sesamolje og yuzu soya og smak den til med revet ingefær, revet hvitløk, pepper og sukker. Del sjøkrepsen på langs og pensle med marinade, og deretter under grillen i ca. 5 minutter. Dryss over litt hakket koriander.

Tips

Flere oppskrifter: Munter mat, sesong 2

Kilde: «Munter mat», orig. tittel «Spise med Price» © Copyright DR