Grillet paprikasalat

Fargerik salat med grillet paprika og tomater.

Foto: Tone G. Johannesen / NRK

Grillet paprikasalat

Grønnsaker på grillen. Grillingen gir en helt ny smak på paprikaen. Her serverer Lise Finckenhagen grillet paprika med tomater og basilikum.

Slik gjør du

Legg paprikaene hele på grillen og grill til skinnet blir sort. Avkjøl paprikaen (gjerne i en pose) før du fjerner skinn og kjerner. Del paprikakjøttet i grove strimler.

Grill brødskiven på begge sider og riv den opp i biter.

Del tomatene i to og dryss over litt salt og en klype sukker. La tomatene få stå litt til de begynner å slippe litt væske.

Bland sammen tomater (la tomatvæsken få være med), paprika, brød og kapers.

Visp sammen alle ingrediensene til dressingen og smak den til med salt og pepper. Hell dressingen over salaten og pynt med basilikumblader.

Tips

Se også: Lises grilltips

Se også: «Jacobsen»

Kilde: Lise Finckenhagen i «Jacobsen på lørdag»