Rødløk, dill, sitronmelisse og pepper

Gravet sild kan blandes tørt med rødløk, dill, sitronmelisse, nykvernet pepper og litt sukker.

Foto: Fra tv-serien Hygge i hagen / SVT

Gravet sild med to smaker

Gravlaks har de fleste hørte om, men hva med gravsild? I det svenske programmet Hygge i hagen smakssetter Tareq Taylor silda med enten rødløk og urter eller hvitløkmajones.

Slik gjør du

Gravet sild

Dra skinnet av sildefiletene og legg dem i en bolle. Bland sammen vann, eddik og salt og hell laken over sildefiletene slik at de dekkes. La stå i 12 timer.

Så blander du en ny omgang lake, heller av den gamle, og gjør det samme en gang til. På ny skal sildefiletene stå i 12 timer. De skal være lyse og fine helt gjennom. Er fisken rosa inni, er den ikke ferdig.

Ta filetene opp av laken, og la dem renne av. Smakssett med en av de følgende kombinasjonene.

Smak 1: Rødløk, dill, sitronmelisse og pepper

Finhakk rødløk, sitronmelisse og dill. Knus pepperkorna og bland alle ingrediensene med sukkeret. Vend sild inn i blandinga, og la det stå i minst tre timer.

Smak 2: Hvitløk og majones

Finhakk hvitløken og bland den med de øvrige ingrediensene. Vend inn sild, og la det stå i minst seks timer.

Tips

Gravet sild med hvitløk og majones

Gravet sild blandes med majones, créme fraîche, hvitløk og litt sennep.

Foto: Fra tv-serien Hygge i hagen / SVT

Kilde: Tareq Taylor i tv-serien Hygge i hagen/SVT