Slik gjør du
Gravet sild
Dra skinnet av sildefiletene og legg dem i en bolle. Bland sammen vann, eddik og salt og hell laken over sildefiletene slik at de dekkes. La stå i 12 timer.
Så blander du en ny omgang lake, heller av den gamle, og gjør det samme en gang til. På ny skal sildefiletene stå i 12 timer. De skal være lyse og fine helt gjennom. Er fisken rosa inni, er den ikke ferdig.
Ta filetene opp av laken, og la dem renne av. Smakssett med en av de følgende kombinasjonene.
Smak 1: Rødløk, dill, sitronmelisse og pepper
Finhakk rødløk, sitronmelisse og dill. Knus pepperkorna og bland alle ingrediensene med sukkeret. Vend sild inn i blandinga, og la det stå i minst tre timer.
Smak 2: Hvitløk og majones
Finhakk hvitløken og bland den med de øvrige ingrediensene. Vend inn sild, og la det stå i minst seks timer.
Tips