Video Andreas Myhrvold lager gratinert hummer

Andreas Myhrvold fra Gastronomisk Institutt har avokadokrem og asparges til den gratinerte hummeren.

Gratinert hummer

Denne oppskriften på gratinert hummer blir en smårett til to eller middag til en.

Slik gjør du

Fyll litt ekstra kjøtt fra klørne i hummerskallet. Drypp olivenolje over kjøttet. Riv godt med parmesan over. Dryss over nykvernet salt og pepper. Legg på litt frisk estragon.

Sett grillelementet i stekeovnen på fullt og grill hummeren til den er gjennomvarm og osten er gyllen. Omtrent 5 minutter på 230 ºC.

Kok asparges i godt saltet vann til den er mør.

Legg avokadokrem på hummeren. Kokt asparges legges rundt og oppå hummeren. Hvis du har litt dill og gressløk pynter du med det.

Tips

Her får du også oppskriften på avokadokrem .

Se også: Oppskrifter med video fra Gastronomisk Institutt

Kilde: Gastronomisk Institutt