Gougères med geitost og timian

Små munnfuller med god smak.

Foto: Fra tv-serien Price og Blomsterberg / DR

Vannbakkels med geitost og timian

Gougères – vannbakkels – med ost med røtter i Frankrike. I Burgund serveres de kalde til vinsmaking.

Slik gjør du

Varm ovnen til 200 °C.

Ha vann, melk, smør og salt i en gryte og kok opp. Ha i alt melet på en gang, skru ned varmen og rør med en treskje til deigen slipper gryten. Bearbeid deigen i et par minutter på svak varme og hell den over i en skål og la den avkjøles litt. Rør eggene godt inn i deigen, ett om gangen.

Bland revet gruyére, små terninger av fast hvit geitost og timian i deigen. Smak til med muskat og litt nykvernet pepper. Ha deigen i en sprøytepose og sprøyt små boller ut på en stekeplate med bakepapir. Det må være litt avstand mellom dem. Dryss på litt ekstra ost og stek i ca. 20 minutter – uten å åpne ovnsdøren!

Server gougères lune. De kan godt stekes i forveien og varmes litt før servering. Hvis de skulle falle litt sammen kan jeg garantere at de smaker like godt for det.

Kilde: Fra TV-serien Price og Blomsterberg/DR