Gåselabbpannekake
Foto: Thomas Ystrøm / NRK

Gåselabb-pannekaker

Gåselabb er det lokale navnet på skvallerkål. Kristine Enger bor i Randaberg og bruker nærområdet til å sanke mat rett fra naturen. Gåselabb eller skvallerkål kan brukes i pannekakerøren.

Slik gjør du

Bland begge melslagene og salt. Tilsett halvparten av melken under omrøring til en klumpfri røre. Pisk inn eggene, ett om gangen. Hell i resten av melken. Bland inn finhakket skvallerkål. Er skvallerkålen sanket inn på sommeren, og ikke på våren, ha de i kokende vann et minutt først. La røren svelle, minst 15 minutter.

Pannekakene stekes i smør i panne til de har fått litt farge på begge sider. De kan godt lages litt tykke og myke.

Tips

Pannekakene er kjempegode sammen med røykelaks og rømme. Røren kan lages klar kvelden før.

Kilde: Kristine Enger i Morgenlokalen/NRK Rogaland