Fylte hareruller med bacon og løk

Harerullene pakkes i al-folie og stekes på lav varme i ovnen. De skjæres i skiver og serveres med emmerotto.

Foto: Fra TV-serien Mat i Norden / YLE

Fylte hareruller med bacon og løk

Fylt hare på en enkel måte med en følelse av slottspark og viltforvaltning. Michael Björklund serverer dette på Malmgård i Finland.

Slik gjør du

Skjær ut låret og ryggfileten av haren. Skjær kjøttet i tynne skiver.

Stek baconet sprøtt. Bland inn løken og stek videre. Smak til med salt og pepper. Riv de kokte potetene og bland inn. Strø over timianblader og -blomster etter smak.

Strø salt og pepper på et ark al-folie. Legg skiver av haren på folien, strø på salt og pepper, legg på fyllet. Rull det sammen som en smellbongbong. Stek rullene i ovnen på 100 °C til kjøttet når 70 °C. Bruk steketermometer. Ta rullene ut av ovnen, ta av folien, brun rullene lett i pannen. Skjær kjøttet i skiver.

Kilde: Michael Björklund i TV-serien Mat i Norden/YLE