Slik gjør du
Fruktchips
Skjær frukten i tynne skiver. Det går lettest med mandolin, men det fungerer også fint med ostehøvel, potetskreller eller kniv. Det går fint å bruke andre faste frukter som er litt syrlige. Stryk eple- og pæreskivene med en halv sitron, så de ikke blir brune.
Legg fruktskivene ut på bakepapir av silikon, helst hver fruktsort for seg, siden de trenger forskjellig tid i ovnen. Strø over et tynt lag melis. Sett frukten i fryseren i omtrent en time (dette kan man sløyfe, men chipsene blir sprøere om de fryses først.)
Tørkes i ovnen i 90-100 °C til de er sprø. Legg et håndkle mellom ovnen og ovnsdøren, så dampen slipper ut.
Ta chipsen av bakepapiret og la dem avkjøles på kjøkkenbenken. Kos deg med fruktchipsen og en herlig sjokoladedip.
Sjokoladedip
Varm opp melk og vanilje i en kasserolle. Visp eggeplomme, sukker og maisenna i en skål. Visp inn litt melk om gangen i eggeblandingen. Varm opp eggeblandingen igjen til den har tyknet. Bland inn hakket sjokolade. Avkjøl.
Tips
Se også: