Fruktchips

Ferdige fruktchips. Spis dem som de er eller dypp dem i herlig sjokoladedip.

Foto: Fra TV-serien Hygge i Strömsö / YLE

Fruktchips med sjokoladedip

Fruktchips er en perfekt krysning mellom potetchips og godteri, sprøtt og søtt. Det er enkelt å lage dem selv, det tar bare litt tid. Det gjør ikke noe om frukten ikke er helt moden. Med en herlig sjokoladedip blir det en annerledes dessert.

Slik gjør du

Fruktchips

Skjær frukten i tynne skiver. Det går lettest med mandolin, men det fungerer også fint med ostehøvel, potetskreller eller kniv. Det går fint å bruke andre faste frukter som er litt syrlige. Stryk eple- og pæreskivene med en halv sitron, så de ikke blir brune.

Legg fruktskivene ut på bakepapir av silikon, helst hver fruktsort for seg, siden de trenger forskjellig tid i ovnen. Strø over et tynt lag melis. Sett frukten i fryseren i omtrent en time (dette kan man sløyfe, men chipsene blir sprøere om de fryses først.)

Tørkes i ovnen i 90-100 °C til de er sprø. Legg et håndkle mellom ovnen og ovnsdøren, så dampen slipper ut.

Ta chipsen av bakepapiret og la dem avkjøles på kjøkkenbenken. Kos deg med fruktchipsen og en herlig sjokoladedip.

Sjokoladedip

Varm opp melk og vanilje i en kasserolle. Visp eggeplomme, sukker og maisenna i en skål. Visp inn litt melk om gangen i eggeblandingen. Varm opp eggeblandingen igjen til den har tyknet. Bland inn hakket sjokolade. Avkjøl.

Tips

Se også: Oppskriftene fra Strömsö

Kilde: Paul Svensson i TV-serien Hygge i Strömsö/YLE