Focaccia

Tareq Taylor topper brødet med forskjellige godsaker. Den ene delen får tomater og basilikum. Den andre skiver av jordskokk, gorgonzola, pærer og valnøtter.

Foto: Fra TV-serien Hygge i hagen / SVT

Focaccia

Samme brødet kan få helt forskjellige smaker. Tareq Taylor lager en del av focacciaen med blåmuggost, pære og valnøtter og den andre delen med tomater og basilikum.

Slik gjør du

Løs opp gjæren i saltet og sukkeret. Tilsett fingervarmt vann. Rør melet fort ut i vannet. Deigen skal bli ganske løs og klebrig. Hell olje i en langpanne og trykk deigen ut i pannen. Pass på at det er olje utenpå hele deigen. Lag groper i deigen med fingrene og sett deigen til heving i 30 minutter.

Deigen kan toppes med mye forskjellig!

Alternativ 1
Tomater, basilikum og svarte oliven

Alternativ 2
Gorgonzola, pærer, valnøtter og honning. Honningen helles på etter at focacciaen er stekt.

Stekes i ovnen på 200 °C i ca. 20 minutter.

Kilde: Tareq Taylor i TV-serien Hygge i hagen/SVT