Slik gjør du
Rens rekene.
Varm opp litt rapsolje i en kjele og ha i cayennepepper og karri. Fres i 10 sekunder.
Tilsett grovkuttet løk og knuste fedd hvitløk. Fres i 2-3 minutter, ha evt. i mer olje. Må ikke bli svidd.
Tilsett rekeskall og fres i 2 minutter. Rør jevnlig.
Slå på kaldt vann til det dekker og kok opp. Har du avskjær av fisken, så legg det i også. Kok i 20 minutter. Sil av og ta vare på kraften.
Kutt gulrøtter i biter. Kok i 5 minutter (knapt al dente), tilsett finsnittet purre. La det bare trekke litt.
Smelt smør i kjelen og tilsett hvetemel og rør glatt. Tilsett kraft fra reker og gulrot, litt og litt til du får en passe tykk konsistens. La det koke litt. Smak til med salt og pepper.
Tilsett fisken i terninger. De mest kokefaste først. La trekke til kokt.
Tilsett gulrot og purre.
Vend inn litt fløte eller rømme før servering.
Legg reker og gjerne finsnittet fennikel på toppen.
Tips
Godt brød hører til.