Fennikelkrydret laks med salte dillpoteter og agurksalat

En sommertallerken med fennikelkrydret laks, salte dillpoteter og Lise Finckenhagens agurksalat.

Foto: Vegard Stana / NRK

Fennikelkrydret laks

Med sprøtt skinn og fennikel blir laksen sommerfin på grillen.

Slik gjør du

Skrap skinnet på laksen og napp ut beina.

Pensle olje på skinnet og krydre kjøttsiden med salt, pepper og knust fennikel.

Legg laksestykket på varm grill med skinnsiden ned og la det ligge i 15-20 minutter.

Laksen skal ha en «rosa» kjerne. Skinnet skal bli sprøtt, men ikke brent.

Tips

Server et stykke grillet fennikelkrydret laks med sprøstekt skinn sammen med andre nrk.no/mat.oppskrifter:

OPPSKRIFT:


OPPSKRIFT:

Se også: Sommermat fra Sommeråpent

Kilde: Lise Finckenhagen i Sommeråpent 2009