Slik gjør du
Bruk en stor kasserolle. Plasser lammebeina nederst. Skjær kjøttet i store, grove biter. Del kålhodet i to, skjær deretter ca seks båter av hver halvdel og sørg for at du har med litt av stokken.
Legg lam og kål lagvis i kokekaret. Strø hele pepperkorn og rikelig med salt på lagene. Hell på vann så det nesten dekker. La det småkoke i minst 2 ½ time. Kjøttet skal da være veldig mørt.
Spis fårikålen med kokte poteter (og eventuelt litt Dijon sennep, selv om det ikke er særlig norsk).
Ikke glem at fårikål er en rett som nesten er bedre oppvarmet dagen etter.
Tips
Dette er den grunnleggende versjonen av retten. Du kan lage fårikål i flere versjoner. Du kan ha i ulike urter som dill - som helst skal stå alene eller timian, som kan kombineres med laurbær.
Noen foretrekker å jevne ut fårikål. Dette gjøres ved å strø mel mellom lagene av lam og kål - eller (enda bedre) å piske en smørbolle (halvt smør halvt mel) i litt av kraften som helles fra den ferdige fårikålen over i en liten gryte - og tilbake i den ferdige retten når den er jevnet.
Retten er god å fryse ned.