Falafel av gule erter med to sauser

Velg om du vil ha den sterke tomatsausen eller den milde yoghurtsausen til din falafel.

Foto: Fra TV-serien Hygge i hagen / SVT

Falafel av gule erter med to sauser

Vanligvis lages falafel med kikerter. Men denne gangen viser Tareq Taylor at det går like godt med vanlige gule erter. Og de smakte så godt at John og Pernilla, som fikk smake, foretrekker dem med gule erter!

Slik gjør du

Bland gule erter, løk, persille og hvitløk og mal alt sammen to ganger i en kjøttkvern eller kjør det i en blender. Bland røren med de andre ingrediensene og smak til med mer salt hvis det er nødvendig. La røren hvile i ca. 15 minutter.

Form boller med skje, ca. 4 cm i diameter og friter dem i olje i 3-4 minutter til de blir gyllenbrune. Oljen bør være ca. 170 °C.

Sterk, kald tomatsaus

Bland sammen alle ingrediensene med en stavmikser.

Mild yoghurtsaus

Bland sammen alle ingrediensene.

Kilde: Tareq Taylor i TV-serien Hygge i hagen/SVT