Fajitas på grillen

Marinerte soyamedaljonger som har blitt sprøstekt på grillen. Mari Hult serverer i tortilla sammen med salat og tomatsalsa.

Foto: Mari Rollag Evensen / NRK

Fajitas med soya fra grillen

Soyamedaljonger som marineres får masse god smak, og blir sprø etter en tur på grillen. Oppskriften på veganske fajitas kommer fra Mari Hult.

Slik gjør du

Oppskriften kommer fra Mari Hult, som står bak Vegetarbloggen.

Kok opp vann og buljongpulver i en gryte. Ha i soyamedaljongene, og kok dem i cirka ti minutter. Denne metoden gir mer saftig soya«kjøtt» enn bløtlegging i kaldt vann.

Rør sammen spisskummen, hvitløkpulver, løkpulver, chilipulver, salt, paprikapulver og olje i en bolle. Ha i soyamedaljongene, og rør sammen slik at alle blir dekket av blandingen. La det marinere i minst et kvarter på benken, gjerne flere timer i kjøleskapet.

Tørk av oljen før grilling. Grill soyamedaljongene fire-fem minutter på hver side. Skjær dem opp i strimler før servering.

Tilbehør og montering

Varm hvetetortillaene raskt på grillen. Det holder med noen sekunder på hver side.

Server soyamedaljongene på tortillas med salat og salsa, eventuelt annet tilbehør.

Tips

Forslag til annet tilbehør: Guacamole, pica de gallo, meksikansk ris, grilla grønnsaker, vegansk rømme.

Kilde: Mari Hult / Vegetarbloggen