Delfiakake

For mye av det gode er perfekt på delfiakaken, sier Lise Finckenhagen.

Foto: Tone G. Johannesen / NRK

Delfiakake

Tiden er inne for en mektig klassisker. Lise Finckenhagen har oppskriften på delfiakake.

Slik gjør du

Kle en 1 1/2 liters brødform med bakepapir.

Hakk sjokoladen. Smelt sjokolade og delfiafett i en bolle over vannbad. Rør inn kaffe, visp sjokoladeblandingen glatt og jevn.

Visp egg og sukker til eggedosis. Rør sjokoladeblandingen inn i eggedosisen, sjokoladerøren skal bli jevn og fin.

Fyll først litt sjokoladerøre i formen. Legg kjeks, marsipan og geletopper lagvis med sjokoladerøre. Det skal være sjokolade mellom lagene og sjokolade på toppen. Pynt med geletopper og la kaken stivne i kjøleskapet.

Skjær kaken i tynne skiver ved servering.

Tips

  • Siden Per kjeks ikke produseres lenger er Marie kjeks et alternativ.
  • Sjokoladeblandingen kan smakes til med en klunk konjakk om ønskelig.
  • Noen liker også å bruke valnøtter i kaken eller på toppen.
  • Pakk kaken godt inn i plastfilm og oppbevar den i kjøleskapet.

Kilde: Lise Finckenhagen i Nitimen og Holm