Delfiakake

Delfiakake med gelétopper, valnøtter og sukat.

Foto: Helle Therese Kongsrud / NRK

Delfiakake

Konfektkake som fylles med marsipan, gelétopper, pistasjnøtter, valnøtter og tranebær. Oppskrift på delfiakake fra Charlotte Sveinsen.

Slik gjør du

Smelt sjokoladen i kaffen på svak varme. Smelt delfiafettet på svak varme og avkjøl.

Visp eggedosis av sukker og egg. Tilsett sjokoladen, og visp godt. Tilsett fettet litt og litt – visp underveis til røren er jevn og fin. Legg røren lagvis i en form kledd med plast- eller aluminiumsfolie sammen med kjeks, marsipan, geletopper, pistasjnøtter, tranebær og valnøtter.

Sett kaken kaldt. Når den er avkjølt, tas kaken ut av formen. Oppbevares kaldt. Delfiakake serveres i tynne skiver.

Kilde: Charlotte Sveinsen i TV-programmet i TV-programmet #nrkjulebakst