Når vi får forklart hvordan det skal gjøres og hvilke ingredienser som skal til, så er nordmenn veldig interessert i indisk mat. Faktisk så interessert at kyllingoppskriften fra Sarita Sehjpal er den mest leste på nettsiden til NRK Mat i februar.
- OPPSKRIFT: Chicken jalfrezi
- OPPSKRIFT: Indisk linsesuppe
Tradisjonelle kaker
Mye mat kan vi lage på slump. Men skal kaken bli vellykket trengs det nøyaktige mål. Det hjelper Lise Finckenhagen oss med. Hun har tre kakeoppskrifter inne på ti på topp-listen. I februar har det handlet om gode gamle kaker; toscakake, fyrstekake og rullekake.
- OPPSKRIFT: Toscakake
- OPPSKRIFT: Fyrstekake
- OPPSKRIFT: Mormors rullekake
Gjærbakst til brød og pizza
Craig Whitson har utforsket pizza fra alle kanter, og hans pizzadeig er den tredje mest leste av oppskriftene i februar. Den skal heve lenge, så her må det startes i god tid. Det samme gjelder for Craigs brød, som stekes i jerngryte.
- OPPSKRIFT: Pizzadeig
- OPPSKRIFT: Craigs brød
Pannekaker til frokost og dessert
I tv-serien Ei verd av krydder handlet et av programmene om kanel. Da var det Stevie Parle som laget små frokostpannekaker med ricotta. Kanelen har han i smøret som pannekakene stekes i. Kokkelærer Hans Dahl Ørstavik lager tynne pannekaker til dessert, og viser oss hvordan det gjøres i videoen som følger oppskriften.
- OPPSKRIFT: Frokostpannekaker med ricotta og kanel
- OPPSKRIFT: Pannekaker til dessert
Skrei i mange utgaver
Et av Norges beste eksportprodukter er skreien. Og våre lesere liker også å lese om hvordan den kan tilberedes. Stig Juelsens oppskrift på oliventrukket skrei fikk flest treff av de 15 som vi viste fram i artikkelen om skreioppskrifter.
- OPPSKRIFT: Oliventrukket skrei
- ARTIKKEL: Snadder med skrei på 15 måter
- LES OGSÅ: De mest leste oppskriftene i 2014