Video Andreas Myhrvold lager dansk leverpostei

Andreas Myhrvold viser deg hvordan du lager leverposteien som du serverer lun på ristet brød.

Dansk leverpostei

Leverpostei og leverpostei kan være helt forskjellige ting. Her får du oppskriften på hjemmelaget leverpostei. Servert lunken med godt tilbehør er den et helt lite måltid.

Slik gjør du

Lag hvit saus. La den stå og kjøle seg ned.
Rens leveren for hinner og årer og skjær i store biter. Kutt kjøtt, flesk og løk grovt. Ha alt i food processoren og kjør til jevnt finmalt masse.

Bland inn eggene i den hvite sausen. Bland det malte kjøttet og sausen veldig godt. Tilsett krydderblanding etter smak.
Fordel leverposteirøren i to brødformer.

Stek i vannbad ved 180 ºC i 55 - 60 minutter. (Fyll en større form med vann og sett brødformene oppi.) La stå i formene i minst 10 minutter før du skjærer leverposteien opp i skiver á 1 cm.

Hvit saus
Smelt smøret. Rør inn hvetemel og spe med melk. La småkoke et par minutter.
La sausen stå og kjøle seg ned.
Pisk deretter inn eggene.

Krydderblanding til klassisk dansk leverpostei
Finhakk ansjosen.
Bland med de øvrige krydderne.

Tips

Server leverposteien lun på ristet brød.

Tilbehør
Salatblad, stekt sjampinjong, bacon, rødbeter og små sylteagurker.

Kilde: Gastronomisk Institutt