Dampkokte dumplings med dipp av pepperrot
Foto: Fra tv-serien Hygge i Strömsö / YLE

Dampkokte dumplings med dipp av pepperrot

Dumplings er dampkokte knytter av deig fylt med det du har lyst på. Paul Svensson bruker reker, løk, kål, epler og urter.

Slik gjør du

Dampkoking beholder fargen på maten, næringsinnholdet bevares og smakene framstår på sitt aller beste. Det er enkelt – og om du ikke har noe spesialutstyr, kan du bruke en sikt, ei sil eller et dørslag oppi kjelen.

Finhakk løk og kål, og varm det i steikepanne. Skjær rekene i små biter, og bland inn finhakka eple og bladselleri. Ha i dill, salt og pepper til du synes det smaker passe.

Pensle wontonplatene med vann, og legg en liten ball med fyll på midten. Vikle deigen sammen, og sett knyttene på en tallerken du dekker med plastfolie. Sett tallerkenen i kjøleskapet mens du lager dippen.

Alle ingrediensene til dippen skal rives eller hakkes. Bland dem i en liten bolle.

Kok opp vann, sett dørslag eller sikt over kjelen, og legg knyttene forsiktig nedi. La dampe i fem minutter. Server dumplingene med dipp, og gjerne (dampkokte) grønnsaker i tillegg.

Kilde: Paul Svensson i tv-serien Hygge i Strömsö/YLE