Slik gjør du
Cupcakes
Smelt smøret og la det avkjøles. Visp egg og sukker luftig. Tilsett bakepulver, kanel, nellik, ingefær, sirup og melk. Vend inn hvetemel og til slutt smøret.
Hell røren i små muffinsformer eller større aluminiumsformer. Stekes på 175 °C til de er faste, men saftige. (Test med en tannstikke.) Stek i 10-15 minutter.
Topping 1
Visp blåskimmelost med kremost. Sprøyt kremen på cupcaken og pynt med en halv drue og sitronmelisse.
Topping 2
Kok vann og sukker til mørk karamell. Ha i 1 dl kaldt vann og kok opp igjen til 115 °C. Begynn å vispe eggehvite. La karamellen koke til 124 °C. Tilsett karamellen i eggehviten i en tynn stråle. Visp til blandingen er kald.
Sett en liten topp rømme på cupcakene. Sprøyt karamellmarengs rundt og over. Marengsen kan brennes med en liten brenner. Toppes med pekannøtter, gjerne dyppet i sjokolade.