Cupcakes med topping

Cupcakes med to slags topping, blåmuggostkrem og karamellmarengs.

Foto: Fra tv-serien Hygge i Strömsö / YLE

Cupcakes med topping

Det finnes cupcakes i alle mulige smaker og farger. For oss i Norden er det vel som muffins med ekstra glasur. Paul Svensson har forslag til to forskjellige slags topping.

Slik gjør du

Cupcakes

Smelt smøret og la det avkjøles. Visp egg og sukker luftig. Tilsett bakepulver, kanel, nellik, ingefær, sirup og melk. Vend inn hvetemel og til slutt smøret.

Hell røren i små muffinsformer eller større aluminiumsformer. Stekes på 175 °C til de er faste, men saftige. (Test med en tannstikke.) Stek i 10-15 minutter.

Topping 1

Visp blåskimmelost med kremost. Sprøyt kremen på cupcaken og pynt med en halv drue og sitronmelisse.

Topping 2

Kok vann og sukker til mørk karamell. Ha i 1 dl kaldt vann og kok opp igjen til 115 °C. Begynn å vispe eggehvite. La karamellen koke til 124 °C. Tilsett karamellen i eggehviten i en tynn stråle. Visp til blandingen er kald.

Sett en liten topp rømme på cupcakene. Sprøyt karamellmarengs rundt og over. Marengsen kan brennes med en liten brenner. Toppes med pekannøtter, gjerne dyppet i sjokolade.

Kilde: Paul Svensson i tv-serien Hygge i Strömsö/YLE