Crème brûlée med lakris

Crème brûlée er en klassisk dessert med vanilje. Denne gangen har Mette Blomsterberg byttet ut vanilje med lakrispulver.

Foto: Fra TV-serien Det søte liv / DR

Crème brûlée med lakris

– Jeg elsker lakris, sier Mette Blomsterberg. Hun synes lakris setter en ekstra spiss på denne klassiske desserten. I denne oppskriften på crème brûlée er vanilje byttet ut med lakris.

Slik gjør du

Fyll en langpanne halvveis med vann og sett den i stekeovnen på 150 °C.

Sukker og eggeplommer piskes til eggedosis med en håndmikser. Rør lakrispulveret inn i eggedosisen.

Fløten kokes opp og tas av varmen. Ha litt og litt av den varme fløten i lakriseggedosisen samtidig som det piskes. Ta av skummet på toppen av legeringen og fyll den i fire crème-brûlée-skåler.

Sett skålene forsiktig i det varme vannbadet. Stekes i ca. 30 minutter.

De stekte crème-brûlée-skålene tas forsiktig ut av vannbadet og avkjøles helt i kjøleskap, minst 3 timer eller til neste dag.

Dryss et ultratynt lag sukker over hver skål med crème brûlée. Sukkeret smeltes til gyllen karamell med en bunsenbrenner før desserten serveres.

Tips

Se også: Alle oppskriftene fra Det søte liv

Kilde: Mette Blomsterberg i TV-serien Det søte liv/DR