Det går raskt å lage deig til flere av disse småkakene. Og selve stekingen er også fort gjort. Og når de er ferdige kan du sette deg ned med en god kopp kaffe eller te og nyte. Eller du kan ha dem i en kakeboks og ta dem fram når noen stikker innom.
Helt enkelt
Svenske drømmer er favoritt-småkakene til kokken i tv-serien Hygge i Strömsö, Paul Svensson. Det er bare smør, sukker, vaniljesukker, hvetemel og hornsalt som skal til for å sette i gang.
- Oppskrift:
Mer smak
Når irske Rachel Allen lager cookies går hun ut fra en grunndeig og smaksetter den på mange forskjellige måter. Det er bare å velge mellom valmuefrø, sitrusfrukter, sjokolade, krydder og tørkede bær.
- Oppskrift:
Mette Blomsterberg lager småkakene med svisker. Hun anbefaler å spise dem når de er nystekte.
- Oppskrift:
I Danmark er kammerjunkere småkaker som brukes til koldskål. Men det hindrer ikke oss i å lage dem uten desserten. Anne Hjernøe synes de er kjedelige, så hun smaksetter dem ekstra med urter og chili.
- Oppskrift:
Med nøtter
Mandler, hasselnøtter, peanøtter eller andre nøtter gir ekstra smak og mer å tygge på. Edel Lervik sendte oppskriften på Love cookies til NRK Østfold i 2009. De er laget med peanøtter, cashewnøtter, corn flakes og havregryn.
- Oppskrift:
Italienske biscotti er gode å dyppe i teen, mener Mette Blomsterberg. Den danske konditoren lager dem men pistasjnøtter og mandler.
- Oppskrift:
Med sjokolade
Lise Finckenhagen har laget pølser med ferdig deig til sine store, myke sjokoladekjeks. Deigpølsene kan du oppbevare i fryseren, og skjære av så mange skiver du vil og steke når lysten på noe søtt tar overhånd.
- Oppskrift:
Valnøtter og mørk sjokolade er det som gjør Mette Blomsterbergs valnøttcookies ekstra gode.
- Oppskrift: