Clafoutis - Fransk kirsebærpai som kalles clafoutis i hjemlandet.DR

Fransk kirsebærpai som kalles clafoutis i hjemlandet.

Foto: DR

Clafoutis

Clafoutis er en fransk dessertkake med kirsebær. En slags pannekakerøre stekes først som en bunn og så legges kirsebærene over og blandes med resten av pannekakerøren.

Slik gjør du

Fjern steinene i kirsebærene og la dem eventuelt trekke en times tid i litt ekstra sukker, hvis de er sure. Hvis du bruker hermetiske kirsebær lar du dem renne godt av. Amarena-kirsebær har en fantastisk smak, men det blir for mye hvis du bare bruker dem.

Bland en røre av de andre ingrediensene. Hell halvparten av røren i en smurt paiform og stek i ca. 10 minutter på 190 °C.

Ta formen ut og legg kirsebærene utover bunnen og hell over resten av røren. Stek kaken ferdig i ca. ½ time til den har hevet seg og er blitt gyllen.

La kaken avkjøles litt og server den med melisdryss.

Tips

Flere oppskrifter: Munter mat, sesong 2

Kilde: «Munter mat», orig. tittel «Spise med Price» © Copyright DR

Opphavsrett NRK © 2014

Ansvarlig redaktør: Thor Gjermund Eriksen

Nettsjef: Frank Gander (konst.)