Chèvregratinert fiken med valnøtter i balsamicosirup - De ferske fikenene skjæres i kryss fra toppen, men ikke helt igjennom. Osten legges i midten av krysset og så skal fikenene gratineres i ovnen. - Foto: Lise Finckenhagen /

De ferske fikenene skjæres i kryss fra toppen, men ikke helt igjennom. Osten legges i midten av krysset og så skal fikenene gratineres i ovnen.

Foto: Lise Finckenhagen

Chèvregratinert fiken med valnøtter i balsamicosirup

Gratinert fiken med chèvre og valnøtter er perfekt til venninnekvelden, sier Lise Finckenhagen.

Slik gjør du

Kok opp balsamicoeddik og honning. La det koke inn til halv mengde. Tilsett valnøttene og la det småkoke videre i 5 minutter. Avkjøl.

Lag et dypt snitt (kryss) ned i hver fiken. Skjær osten i 12 biter eller skiver. Sett fikenene over i en ildfast form eller på et stekebrett. Fordel osten i hver fiken og drypp over 2 ss honning. Gratiner i ovn ved 220 grader i ca. 10 minutter.

Bland salaten med litt olivenolje, salt og pepper. Anrett salat og gratinerte fiken på tallerkener. Strø over valnøtter og striper av sirup.

Kilde: Lise Finckenhagen i Nitimen

Opphavsrett NRK © 2014

Ansvarlig redaktør: Thor Gjermund Eriksen

Nettsjef: Frank Gander (konst.)