Serum.Placeholder.Image /
Byggotto

Byggotto

I motsetning til ris, tar byggryn til seg lite væske, så man trenger ikke å tilsette like mye kraft som i risotto. Byggotto er veldig sunt og smaker nydelig til f.eks. grillet fisk.

Slik gjør du

Fres hakket løk og hvitløk gyllent i litt olje. Rør inn byggryn, som ikke er utvannet. Tilsett vin og kok opp. La det koke godt ned, til vinen er nesten fordampet.

Tilsett kraft, litt etter litt; la buljongen koke inn i grynene og spe med mer etter hvert. Når grynene har kokt i ca 20 - 25 min. tilsettes smør, parmesan, salt, pepper og sitronsaft.

Byggrynene skal være litt harde og gode å tygge når retten er serveringsklar, samtidig som massen skal sige litt utover tallerkenen.

Tips

Kan serveres med f.eks. grillet torsk. Behold skinnet på filetene og grill dem i ca 6 min. med skinnsiden ned. Snu filetene og legg dem på toppen av byggottoen.

Kilde: Inge Johnsen, Norgesglasset