Brune pinner

Lise Finckenhagen liker at de brune pinnene er litt seige, litt lite stekt, og med mye perlesukker.

Foto: Tone Rieber-Mohn / NRK

Brune pinner

Dette er julekakene som er mest populære hjemme hos Lise Finckenhagen. Brune pinner er kjempegode og enkle å lage.

Slik gjør du

Pisk smør og sukker luftig. Visp inn eggeplommer og sirup. Bland inn resten av ingrediensene, og arbeid deigen godt sammen.

Del deigen i fire emner. Rull pølser av hvert emne. Legg pølsene over på et stekebrett med bakepapir, og trykk dem flate. Pensle med egg og dryss over perlesukker. Stek stengene ved 180 °C i cirka 10 minutter.

Skjær stengene på skrå mens de ennå er varme. Avkjøl på rist, og oppbevar de brune pinnene i en tett boks.

Tips

Du kan også pynte med hakkede mandler sammen med perlesukkeret.

Kilde: Lise Finckenhagen i «Nitimen» og «Jacobsen»