Brosme med blomkålpuré og eplesalat

Tynne strimler stangselleri og purre pynter opp på brosme med blomkålpuré og eplesalat.

Foto: Siri Bjelland Berven / NRK

Brosme med blomkålpuré og eplesalat

Fisken får et kvarter i saltlake før den bakes ti minutter i ovnen. Arve Serigstad serverer blomkålpuré og eplesalat til brosme.

Slik gjør du

Ovnsbakt brosme

Rør ut salt i vannet, og la fiskestykkene ligge i saltlaken i 15 - 20 minutter. Hell av vannet. Ha fiskestykkene på et kjøkkenhåndkle, og la dem få renne av seg.

Ha litt olje i en ildfast form, legg fisken i og ha på sitronpepper. Bakes i ovn på 180 grader i 10 minutter.

Blomkålpuré

Ha grovkuttet blomkål og sellerirot i en kjele, og kok dem møre. Hell av vannet. Ha smør og fløte i en blender først, før du har oppi blomkål og sellerirot. Kjør til ønsket konsistens, og smak til med kajennepepper, sitronpepper og sitronsaft.

Eplesalat

Kutt eple og løk i strimler. Vend inn i crème fraîche og karri.

Tips

Som ekstra garnityr kan du skjære noen strimler av stangselleri, legge dem i kaldt vann og sette i kjøleskapet en time. Da vil den krølle seg og bli dekorativ.

Kilde: Arve Serigstad