Blomkålsuppe med ristet spekeskinke - Blomkålsuppe med ristet spekeskinke. - Foto: Tore Zakariassen / NRK

Blomkålsuppe med ristet spekeskinke.

Foto: Tore Zakariassen / NRK

Blomkålsuppe med ristet spekeskinke

På Hurtigruten blir blomkålsuppen servert som forrett med et dryss av stekt spekeskinke.

Slik gjør du

Skjær blomkålen i små buketter. Spar noen buketter (ca. 100 g) til servering. Finhakk løken og stek den sammen med resten av blomkålen til den er blank.

Tilsett vann og vin, og la det småkoke ca. 20 minutter under lokk.

Ha det over i en hurtigmikser sammen med varm fløte. Kjør til du får en jevn suppe og sil den. Smak til med salt, pepper og ferskpresset sitronsaft.

Kok resten av blomkålen i lettsaltet vann til den er nesten gjennomkokt og ha i suppen.

Stek spekeskinken i litt olje til den er sprø og dryss over suppen rett før servering.

Tips

Se også: Menyen på Hurtigruten

Se også: Oppskriftene fra Hurtigruten

Kilde: Hurtigruten

Opphavsrett NRK © 2014

Ansvarlig redaktør: Thor Gjermund Eriksen

Nettsjef: Frank Gander (konst.)