Slik gjør du
Skjær kjøttet i terninger (cirka 3 x 3 centimeter) og baconet i grove strimler. Varm en tykkbunnet gryte (høy stekepanne med lokk kan også brukes) med litt olje. Sprøstek baconet, og løft det ut av gryta. La fettet være igjen.
Krydre kjøttet godt med salt og pepper, og brun det i flere omganger slik at alt kjøttet blir skikkelig brunet. Ha alt kjøttet tilbake i gryta, og tilsett tomatpure, hvitløk, timian og laurbær. Dryss over melet, rør godt og tilsett kraft og vin.
La gryten få et oppkok under omrøring. Legg på lokk (det trenger ikke å være helt tett), og la gryten småputre i omtrent halvannen time, til kjøttet er helt mørt.
Ha gulrøttene i gryta. Stek delikatesseløken gyllen i litt smør i en stor stekepanne. Gjør det samme med soppen, og ha alt sammen i gryta. La det putre videre til løken er mør. Juster smaken med salt og pepper hvis nødvendig.
Dryss over hakket persille ved servering.
Tips
Serveres gjerne med hjemmelaget potetstappe smakt til med revet parmesanost. Selleri- eller pastinakkpure er også veldig godt. Eller hva med en blanding av alle tre?