Baseler rösti

Rösti med poteter, løk, salt og pepper.

Foto: DR

Baseler rösti

Rösti er en sveitsisk potetrett. Raspede poteter og løk blandes og stekes som en stor kake i stekepannen.

Slik gjør du

Potetene kokes, gjerne dagen før. De skal ikke være gjennomkokte, men fortsatt være litt harde. Cirka halv koketid, eller litt mer.

Riv potetene, når de er kalde, på et grovt rivjern. Skjær løk i fine, halve ringer. Bland med potetene. Ha på godt med salt og pepper.

Bruk en slipp-lett-panne med en god klatt smør. La smøret smelte og bruse lett opp. Ha potet- og løkblandingen i pannen, eller så mye som det er plass til. Pakk det sammen til en tykk pannekake, ikke mye tynnere enn stekepannens kant. Stek i 6-8 minutter på svak varme, skru varmen langsomt opp.

Nå kommer testen: Ta et stort grytelokk, eller en annen stor flate, som du kan vende pannen med röstien over på. Den skal ha fått en flott stekeflate. Dryss på salt og pepper. La den gli forsiktig tilbake i pannen, nå med den ustekte siden ned. Stek videre i 6-8 minutter.

Sørg for å forme röstien mens den stekes ved å presse en stor skje litt ned langs sidene så den blir pen og rund med avrundede kanter. Vend röstien ut og server!

Tips

I «Munter mat» serveres rösti til tafelspitz med gressløksaus og eplepepperrot.

Kilde: James og Adam Price i TV-serien Munter mat (Spise med Price)/DR